مسجد سلطان ایوب استانبول جزء مساجد شهیر این شهر محسوب شده که گردشگران بی شماری روزانه از آن بازدید می کنند. مسجد سلطان ایوب در سال 1458 در دوره عثمانی ها بنا شد. بعد از گذشت سال های متعدد این بنا نیمه تخریب شده و در سال 1798 سلطان محمد دوم و سلطان سلیم فرمان باز سازی آن را دادند که 2 سال به طول انجامید.
مسجد سلطان ایوب استانبول از مکان هایی است که برپایی نماز و کارهای مذهبی در آن صورت می گیرد. همچنین در برخی از روز ها برای نیاز مندان غذا و دیگر مایحتاج مستمندان در نظر گرفته می شود. مسجد سلطان ایوب از محبوب ترین جاذبه های گردشی مذهبی استانبول نیز به شمار می رود.
مراکز مذهبی استانبول را بشناسید
سلطان ایوب چه کسی بود؟
سلطان ایوب یکی از یاران با وفای حضرت محمد (ص) می باشد که پیامبر علاقه خاصی به ایشان داشتند. سلطان ایوب به دلیل وفاداراییشان به حضرت محمد (ص) در جنگ های پی در پی شرکت نموده و برای اسلام جنگیدند. ایشان در سال 51 یا 52 قمری زمان خلافت معاویه هنگامی که قسطنطنیه را محاصره کرده بودند مریض شده و از دنیا رفتند. روایتی از کشته شدن سلطان ایوب نیز وجود دارد.
هنگامی که حضرت محمد (ص) در سال 622 وارد شهر مدینه شدند و فرمودند در خانه ای می مانند که شترشان در مجلوی آن بایستد و زانو بزند. شتر ایشان در مقابل خانه ای که متعلق به سلطان ایوب بود زانو زد. همین امر باعث شد تا این فرد از محبوب ترین ها در نزد مردم آن دوره و زمان کنونی باشد.
سلطان ایوب همواره در جنگ ها در صدر بوده و حضوری فعال داشتند. او پیش از مرگ در زمان اولین محاصره قسطنطنیه توسط ارتش اسلام، آرزوی پیروزی مسلمانان را داشت، تا جایی که خواهان دفن کفن خود در کنار دیوارهای شهر قسطنطنیه بود. البته ارتش اعراب موفق به فتح قسطنطنیه نشدند، اما سپاهیان به خاطر احترامی که برای ایوب و درخواست او قائل بودند، تلاش نمودند مقبره ایوب را در حوالی شاخ طلایی بنا کنند.
ایوب انصاری یا همان سلطان ایوب در رکاب امام علی (ع) نیز می جنگیدند و برای اسلام هرچه توان داشتند انجام می دادند. این فرد در جمع برخی از افراد زمان خود که سخنان پیامبر و امام علی (ع) را نادیده می گرفتند سخنرانی های متعددی داشته و نقش بسزایی در ترویج دین اسلام داشتند.
زمان فوت سلطان ایوب
معرفی اماکن مذهبی شهر استانبول
سلطان ایوب قبل از پادشاهی مسلمانان (عثمانی ها) از دنیا رفتند. زمانی که محمد فاتح قسطنطنیه را فتح کرد به دنبال مقبره سلطان ایوب گشت و وقتی که آن را یافت خواست تا بقعه ای در شأن ایشان و مسجدی بسازند تا نام سلطان ایوب را حفظ نمایند. همچنین پادشاهان عثمانی همه مراسمات مذهبی خود را در این مکان برگزار می کردند.
مسجد سلطان ایوب در شهر استانبول مکانی مقدس برای راز و نیاز با خدای یگانه است. این بنا به سبک باروک ساخته شده که سنگ ها ی رنگی و کاشی هایی از قرن 16 در آن به کار برده شده است. گنبدی که در مسجد ساخته شده حدود 18 متر قطر دارد. همچنین 4 نیم گنبد در اطراف آن قابل مشاهده است.
مقاله مرتبط : مسجد اورتاکوی استانبول
جا پای حضرت محمد (ص) و برخی از وسایل ایشان در مسجد سلطان ایوب
از دیگر شگفتی های این مسجد جا پای حضرت محمد (ص) است که در قابی از جنس نقره برای دید عموم گذاشته شده و به معروفیت مسجد سلطان ایوب افزوده است. برخی از وسایل پیامبر نیز در این مکان نگهداری می شود. خیابان ها و قبرستانی که در همجواری مسجد سلطان ایوب هستند نیز از زمان عثمانی ها بوده و اکنون مورد بازسازی قرار گرفته اند.
مغازه هایی که در این خیابان ها قرار گرفته البسه و لوازم سبک عثمانی و سنتی ترکیه را به فروش می رسانند. این نوع لباس ها برای سوغاتی مناسب بوده و قیمت های مقرون به صرفه ای دارند. محوطه مسجد با درختانی کهن جلوه زیباتری را به خود گرفته، همچنین اینکه پرندگان علاقه خاصی به مسجد سلطان ایوب دارند.
آرامگاه سلطان ایوب در شهر استانبول
آرامگاه ایوب سلطان در همجواری مسجد بوده که از زیبایی های منحصر به فردی تشکیل شده است. کاشی کاری های به کار رفته در آرامگاه نمای بی نظیری را جلوه گر است. تپه ای نسبتا بلند در نزدیکی آرامگاه و مسجد سلطان ایوب وجود دارد که کافه پیر لوتی بر روی آن بنا شده و مکانی مناسب برای رفع خستگی گردشگران می باشد.
مهم ترین مکان های مذهبی استانبول
گردشگران تور استانبول می توانند طبق ساعات 9:30 صبح الی 16:00 عصر از مسجد سلطان ایوب و آرامگاه آن دیدن کنند. این مسجد واقع در خیابان ایوب سلطان بوده که با تاکسی، تراموا و اتوبوس می توان از مسجد بازدید نمود. ایستگاه اتوبوس کمی از بنا دور بوده اما تنها 5 دقیقه دارای فاصله است.
بیشتر بخوانید : مسجد سلیمانیه استانبول
در اطراف این مسجد چه مکان های دیدنی دیگری وجود دارد؟
از مکان های دیدنی و گردشی دیگری که در محدوده مسجد سلطان ایوب است می توان به، تپه پیر لوتی، مسجد مهرماه سلطان، مینیاتورک، کاخ تکفور و موزه کاریه اشاره نمود. از این مکان ها می توان به صورت پیاده دیدن کرد چرا که فاصله خیلی کمی تا مسجد دارند.