اماکن مذهبی و مساجد ترکیه

هرآنچه که باید درباره ی مساجد استانبول بدانید

تازه ترین مساجد استانبول | معرفی مشهور ترین مساجد استانبول
مسجد شاهزاده استانبول
مسجد شاهزاده استانبول از دیگر اماکن مذهبی شهر استانبول به شمار رفته که روزانه گردشگران زیادی از آن دیدن می نمایند. این مسجد جنبه تاریخی داشته و در بین شهروندان ...
مهلا آرمنده مهلا آرمنده
مسجد رستم پاشا استانبول
مسجد رستم پاشا استانبول یکی از مساجد بزرگ و زیبای شهر استانبول بوده که امروزه به یکی از مکان های دیدنی این شهر تبدیل شده است. مسجد رستم پاشا در ...
اکرم ترشیزی اکرم ترشیزی
مسجد اورتاکوی استانبول
مسجد اورتاکوی استانبول از دیگر مساجد مهم این شهر بوده که علاقمندان زیادی دارد. این مسجد از سبک معماری جذابی برخوردار می باشد و در همجواری تنگه بسفر قرار گرفته ...
اکرم ترشیزی اکرم ترشیزی
مسجد سلطان ایوب استانبول
مسجد سلطان ایوب استانبول جزء مساجد شهیر این شهر محسوب شده که گردشگران بی شماری روزانه از آن بازدید می کنند. مسجد سلطان ایوب در سال 1458 در دوره عثمانی ...
مهلا آرمنده مهلا آرمنده
مسجد سلیمانیه استانبول
مسجد سلیمانیه استانبول یکی از بهترین و معروف ترین اماکن مذهبی در این شهر توریست پذیر می باشد. نام این مسجد به دلیل اهمیت بالایی که در بین اشخاص مقیم ...
عاطفه بیدرنگ عاطفه بیدرنگ
کلیسای چورا استانبول
کلیسای چورا استانبول یکی از جاذبه های تفریحی و گردشگری و مراکز مذهبی استانبول به شمار می رود که بسیار محبوب است. اگر به استانبول سفر کرده باشید قطعاً نام ...
اکرم ترشیزی اکرم ترشیزی
مسجد سلطان احمد استانبول
مسجد سلطان احمد استانبول از بناهای تاریخی و معروف این شهر بوده که گردشگران بی شماری برای دیدن آن به شهر دیدنی استانبول سفر می کنند. مسجد سلطان احمد با ...
اکرم ترشیزی اکرم ترشیزی
مسجد فاتح استانبول
مسجد فاتح استانبول یکی از مساجد معروف و دیدنی در شهر توریست پذیر استانبول می باشد که هر ساله مورد توجه گردشگران تور استانبول قرار می گیرد.. این مسجد درست ...
اکرم ترشیزی اکرم ترشیزی
مسجد ایا صوفیه استانبول
...
اکرم ترشیزی اکرم ترشیزی
کلیسای سنت آنتونی پادوا استانبول
کلیسای سنت آنتونی پادوا که به ترکی استانبولی به آن سنت آنتوان کاتولیک کیلیسِسی می گویند در محله بی اوعلو استانبول واقع شده است. کلیسای سنت آنتونی پادوا اصلی در ...
استانبولیار استانبولیار
مسجد سوکولو محمت پاشا استانبول
معمار سینان در سال ١۵٧١ یعنی زمانیکه در اوج زندگی حرفه ای خود بود مسجد سوکولو محمت پاشا را ساخت. علاوه بر هماهنگی معماری این بنا این مسجد غیرعادی است ...
استانبولیار استانبولیار
کلیسای سنت کاری دریپریز استانبول
سنت ماریا از یک مجموعه که شامل کلیسا و محل کسب و کار در جلوی ساختمان است تشکیل شده است. کلیسای سنت کاری دریپریز استانبول در سال ١٧۶٩ ساخته شد ...
استانبولیار استانبولیار
مسجد شاکرین استانبول
مسجد شاکرین که یکی از معدود مساجد مدرن قابل توجه در استانبول است در قسمت آسیایی این شهر قرار گرفته است. نقشه این ساختمان که ساخت آن پس از ۵ ...
استانبولیار استانبولیار
مسجد جدید استانبول
فقط در استانبول یک مسجد ۴۰۰ ساله را جدید می نامند. در طراحی مسجد جدید که به سال ١۵٩٧ بر می گردد از مسجد بلو و مسجد سلیمانیه الهام گرفته ...
استانبولیار استانبولیار

مراکز مذهبی استانبول از جاذبه های دیدنی و گردشی این شهر بوده که علاقمندان بسیاری دارند. افرادی که تمایل دارند درباره این مکان های مذهبی بیشتر بدانند به سایت استانبولیار مراجعه نموده و مقاله های مرتبط را مطالعه کنند. همچنین گردشگران می توانند با تنها چند کلیک تور استانبول و هتل استانبول را نیز رزرو نمایند.

مراکز مذهبی استانبول شامل مسجد هایی می شود که میراثی از دوره سلطان محمد فاتح و کلیسا هایی از دوره پادشاهی بیزانس می باشند. مسلمانان و غیر مسلمانان می توانند از این مکان ها دیدن کنند. اکثر مراکز مذهبی ورودی دریافت نمی کنند. پس با خیال راحت در لیست برنامه گردشی خود، این مراکز مذهبی را قرار دهید.

مراکز مذهبی استانبول از معروفیت بسیاری در بین مردم دیگر کشورها و گردشگران این شهر دارد. به همین دلیل امکان ندارد به شهر استانبول سفر کرد و از این بناهای تاریخی دیدن نکرد. مراکز مذهبی استانبول پیشینه بلند بالایی داشته و قدیمی هستند. در این آثار کهن می توان هنر معماران و هنرمندان آن زمان را از نزدیک مشاهده نمود.

مسجد سلطان احمد استانبول

مسجد سلطان احمد استانبول از مراکز مذهبی شهیر این شهر می باشد. این بنا به مسجد آبی نیز شهرت دارد، چرا که در نمای داخلی و بیرونی آن کاشی هایی به رنگ آبی فیروزه ای کار شده است. این مکان بعد از 40 سال فتح استانبول، به دستور سلطان احمد بنا گردید.

مسجد سلطان احمد استانبول به مدت 7 سال ساخته شد. شکل ظاهری این مسجد شبیه به مکعب بوده و چند گنبد کوچک و گنبد اصلی زیبایی خیره کننده ای به آن بخشیده است. 200 پنجره گنبد اصلی مسجد در هنگام ورود قابل مشاهده است. پرتوهای نور خورشید بر از پنجره ها عبور کرده و فضایی معنوی تری را برای عبادت به وجود می آورد.

در هنگام شب نیز نور مهتاب درون مسجد را روشن می کند. ناگفته نماند لوستری بزرگ در هنگام شب کلیه مسجد را درخشان کرده تا نماز گزاران و گردشگران به راحتی جای جای این مکان را از نظر بگذرانند. مسجد سلطان احمد 6 مناره دارد که باعث شده این بنا همه چی تمام شود. همچنین بین سال های 1609 و 1616 ساخت آن طول کشید.

مسجد ایا صوفیه استانبول

مسجد ایاصوفیه در گذشته های دور زمان پادشاهی بیزانس (قرن ششم میلادی) به عنوان کلیسا ساخته شد. این بنا به قدری باشکوه بود که پادشاه آن زمان برای ساخت چنین کلیسایی به خود بالید و احساس غرور کرد. پس از مقلوب شدن پادشاهی بیزانس توسط مسلمانان، این کلیسا در سال 1453 به دستور سلطان محمد دوم به مسجد تغییر کاربری داد.

مسجد ایا صوفیه استانبول چندسالی است که تبدیل به موزه شده است و اکنون آن را موزه ایا صوفیه خطاب می کنند. در این مسجد شیء های قیمتی و تاریخی نگه داری شده که میراثی از پادشاهی بیزانس و سلطان محمد می باشد. مسجد ایاصوفیه الگویی برای دیگر بناهای تاریخی استانبول از جمله مسجد سلطان احمد بوده است.

مسجد ایا صوفیه واقع در خیابان فاتیح می باشد که از بهترین موقعیت مکانی های شهر استانبول است. این منطقه فاصله کوتاهی تا تکسیم دارد به همین دلیل به صورت پیاده در ارض 20 دقیقه می توان به این مکان رسید. همچنین وجود مترو، اتوبوس، تاکسی و تراموا به راحتی مسیر می افزاید.

مسجد رستم پاشا استانبول

مسجد رستم پاشا از ابنیه های تاریخی شهر استانبول به شمار می رود. این مسجد واقع در منطقه امینونو بوده که سال های زیادی از بنای آن می گذرد. این بنا توسط سنان معمار مشهور دوره حکومت مسلمانان ساخته شد و اولین ساختمانی بود که سنان تصمیم به سازه آن گرفت.

مسجد رستم پاشا استانبول از جنس سنگ مرمر و گرانیت است که نمای ظاهری با شکوهی را به تصویر کشیده است. رستم پاشا وزیر اعظم سلطان سلیمان بود که سرنوشتی تلخ داشت. این فرد علاقه زیادی به کشور و مردم خود داشت که تلاش زیادی برای پیشرفت کشور خود کرد.

اما با دسیسه چینی های برخی از مقامات، سرنوشتی همانند امیرکبیر ایرانی پیدا کرد و به قتل رسید. در مسجد رستم پاشا گل های زیبای زیادی وجود داشته که برخی از آن ها از کشور های دیگر گردآوری شده اند. دیواره های شبستان ها و ستون هایی همانند پای فیل با کاشی های ازنیک کار شده که جذابیت بی نظیری دارند.

مسجد سلیمانیه استانبول

مسجد سلیمانیه استانبول مساحتی وسیع داشته و درسال 1550 اقدام به ساخت آن شد. بنای این مسجد نیز توسط سنان انجام گردید. در مسجد سیمانیه گنبدی به ارتفاع 53 متر و قطر27.5 متر وجود دارد که زحمت فراوانی برای ساخت آن کشیده شد. همچنین 4 مناره آن به زیبایی مسجد افزوده است.

مسجد سلیمانیه استانبول دارای مدرسه، کاروانسرا، آشپز خانه، کتابخانه، حمام، شفاخانه، مکانی برای خواب و غذاخوردن نیازمندان دارد. سلطان سلیمان، همسران از جمله خرم سلطان و فرزندانش در این مسجد دفن شده و آرامگاهی دارند. همین امر سبب شده تا گردشگران علاقه بیشتری به دیدن مسجد سلیمانیه از خود نشان دهند.

مسجد سوکولو محمت پاشا شهر استانبول

مسجد سوکولو محمت پاشا در منطقه کادیترما در قرن 16 میلادی به فرمان دختر سلطان سلیم سوّم ساخته شد. این مسجد جهت یادبود داماد سلطان سلیم سوم بنا گردید تا یاد او همواره در ذهن مردم آن دوره و آیندگان باشد. در سال 1671 بعد از میلاد مسیح صادر شد. محمد پاشا از وزیران محبوب آن دوره بوده که خدمات فراوانی به این سلسله کرده است.

این مسجد هم سازه دستان هنرمند معمار سینان می باشد. گنبد و نمای داخلی مسجد سوکولو نیز با کاشی های ازنیک به رنگ های بنفش، سبز، قرمزمزین شده است. مسجد سوکولو محمد پاشا بر روی شیب تپه ای در منطقه فاتیح و نزدیکی مسجد سلطان احمد قرار دارد. 

مسجد بایزید قسطنطنیه

مسجد بایزید استانبول بنایی باستانی است که در میدان بایزید و همجواری گرند بازار و دانشگاه اصلی این شهر قرار دارد. مسجد بایزید به فرمان سلطان بایزید دوم عثمانی به عنوان مسجدی سلطنتی در سال 1501 بنیان گذاری شد و تا سال 1506 با معماری اسلامی به سبک عثمانی ساخته شد.

مسجد بایزید دارای ساختمان های مدرسه اسلامی، کاروانسرا، حمام ترکی، مناره، دو گنبد اصلی، چند گنبد کوچک و ... می باشد. همچنین قسمتی از این مسجد را برای خدمات دهی به نیازمندان در نظرگرفتند. این مسجد توسط معمار یعغوب شاه احداث گردید دومین بنایی است که بعد از فتح قسطنتنیه ساخته شد. در مسجد بایزید نماز جماعت نیز برگذار می گردد.

مسجد سلطان ایوب استانبول

زیارتگاه سلطان ایوب استانبول از مکان های مذهبی مهم این شهر بوده که در بین مسلمانان از محبوبیت خاصی برخوردار می باشد. این زیارتگاه مربوط به سلطان ایوب انصاری یکی از یاران حضرت محمد (ص) که حکمرانی قابل بوده است، تعلق دارد. مسجد سلطان ایوب سال 1453 میلادی به دست پادشاهان عثمانی بنا گردید.

مسجد سلطان ایوب استانبول با بلاهای طبیعی از جمله زلزله های متعدد نیمه تخریب شد که سال 1800 بازساز شده و نمایی زیبایی از خود به نمایش گذاشت. در محوطه و اطرا مسجد درختانی سر به فلک کشیده و چمنزارهایی وجود دارد که کبوتران در لابه لای شاخه ها و روی گنبد مسجد قابل رؤیت هستند.

خیابان های اطراف مسجد سلطان ایوب قدیمی بوده و معماری شبیه به دوره عثمانی ها دارد که نشان می دهد در آن زمان ساخته شده و اکنون مورد بازسازی قرار گرفته اند. همچنین وجود مغازه ها و بازار های کوچک در همجواری مسجد باعث شده تا سوغاتی از البسه عثمانی ها و دیگر وسایل سنتی ترکیه تهیه نمود.

مسجد فاتح استانبول

مسجد فاتح استانبول توسط معمار سنان به دستور سلطان محمد فاتح در سال 1470 احداث شد. ساخت این بنا به مدت 7 سال به طول انجامید، این مسجد از ساختمان های مدرسه مذهبی، خوابگاه برای دانش آموزان، آسایشگاه، شفاخانه، کتابخانه، بازار، حمام ترکی، آرامستان، گنبد، مناره و ... بوده است.

دهه 50 زلزله های متعدد و آتش سوزی در مسجد اتفاق افتاد و بیشتر این ساختمان ها در آتش سوخت و تخریب شد. مسجد فاتحی که اکنون وجود دارد توسط عبدالحمید اول احداث گردید و از آن دوره ساخت اولیه فقط مقبره شاه و خاندانش قابل مشاهده هستند. کاخ توپکاپی نماد فرهنگ و شکوه عثمانی ها نیز در اطراف مسجد فاتح قرار گرفته است.

مسجد اورتاکوی استانبول

مسجد اورتاکوی در کنار تنگه، منطقه بشیکتاش قرار گرفته است. در بین سال های 1854 الی 1856 ساخت این مکان کامل گردید. مسجد اورتاکوی برای سلطان عبد المجید اول بنا شد. معمار ارمنی به نام گربت امیرا بلیان و پسرش، نیکوقوس این مسجد را طراحی و ساختند.

مسجد اورتاکوی در طول تاریخ بارها مورد بازسازی قرار گرفت و آخرین بازسازی  که در این مسجد صورت گرفت سال ۲۰۱۴ بود. این بنا به دو بخش تقسیم شده و در بخش اصلی آن گنبدی بزرگ و زیبا خود نمایی می کند. همچنین دو مناره در اطراف عبادتگاه جلوه ای خاص تر را به مسجد بخشیده است. نمای بیرونی مسجد اورتاکوی از جنس مرمر می باشد.

مسجد شاهزاده استانبول

مسجد شاهزاده استانبول یادبودی از از پسر محبوب سلطان سلیمان است که در سن 22 سالگی درگذشت. معمار سینان ساخت آن را در سال 1543 به عهده گرفت و در سال 1548 به اتمام رساند . در میان شخص های مهمی که در قسمت شرقی مسجد شاهزاده در استانبول به خاک سپرده شده اند، مقبره ی برادر و خواهر شاهزاده محمد و دو وزیر بزرگ سلطان سلیمان یعنی رستم پاشا و ابراهیم پاشا به چشم می خورد.

مسجد «ینی» یا همان مسجد جدید استانبول 

مسجد ینی یا همان جدید که قدمتی 400 ساله داشته و ساخت آن به سال 1597 برمی گردد. این مسجد شبیه به مسجد آبی و مسجد سلیمانیه می باشد. وجود آن بر روی تپه باعث شده تا نمایی از بندر امینون مشاهده شود. کاش های ایزنیک، سنگ های مرمر، برگ های طلایی در نمای داخلی مسجد ینی وجود دارد و به زیبای آن افزوده است.
مسجد جدید توسط والد سلطان صافی، مادر سلطان محمد سوم بنیان گذاری گردید و در سال 1663 توسط والد سلطان تورخان خدیجه مادر سلطان محمد چهارم افتتاح شد. این مسجد شامل 66 گنبد و دو مناره است که چشم اندازی بی نظیری را نمایان کرده است. برخی از پادشاهان عثمانی به همراه خانواده هایشان در مسجد جدید دفن شده اند.